Wij zijn Nusa Originals!

Nusa Originals is voortgekomen uit Original Asia, een reisorganisatie die zich specialiseert in individuele maatwerkreizen waarbij u het land van bestemming écht leert kennen! Azië staat bekend om haar design: van stijlvolle kamers in boutique hotels in Thailand tot luxe villa’s en trendy beach clubs in Bali! Door de jaren heen kwamen we talloze mooie producten tegen, vaak gemaakt door kleine familiebedrijfjes. Het idee voor een webshop werd zo geboren. Authentieke producten, ambachtelijk en duurzaam gemaakt. Van traditioneel tot modern. Altijd met een hoge kwaliteit en voornamelijk met natuurlijke materialen. De mensen ter plaatse ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en hiermee draagt u bij aan de verbetering van de leefomstandigheden en de economische vooruitgang in de meer afgelegen kampongs & dorpjes. Kortom, een win-win situatie voor iedereen!

Nusa Original B.V.


+31 85-760 4707
info@nusaoriginals.nl
BTW nr: NL858941703B01
KVK nr: 72010266

Bereikbaar
op maandag t/m vrijdag: 9:00-17:00 uur

Nusa Originals

Tropical Living, Elegant & Exclusief

Uniek & Handgemaakt

Onze gevarieerde collectie wordt met de hand vervaardigd in kleine ateliers en familiebedrijfjes in Zuidoost-Azië. Doordat ze handgemaakt zijn, kunnen de producten onderling soms iets verschillen en juist dit maakt de collectie bijzonder!

Service

Alle producten zijn van hoge kwaliteit en worden met zorg en aandacht gemaakt en verzonden. Mocht er desondanks iets niet naar wens zijn, dan staat onze klantenservice voor u klaar.

Duurzaam & Eerlijk

Kwaliteit voor een eerlijke prijs, gebruik van duurzame materialen en met oog voor de omgeving ter plaatse. Altijd al belangrijk, maar in deze tijd meer dan ooit!

Juist Nu!

Reizen kan momenteel nog maar nauwelijks, maar met de collectie van Nusa Originals brengt u een tropische stijl in huis, in alle varianten, van strak-moderne hotelchique,  tot traditionele decoratie! Hiermee steunt u ook de regio’s die het hardst werden getroffen door de corona-crisis.

Materialen & Sfeer

Ons verhaal

Met onze achtergrond in het toerisme en hotelwezen weten we als geen ander hoe belangrijk woondecoratie is voor de sfeer van een ruimte. Daarom willen wij een interieurmerk zijn met originele en items in diverse stijlen, van modern tot landelijk en van bohemien tot scandinavian. De kernwaarden hierbij zijn Kwaliteit, Originaliteit en Duurzaamheid. De trendy ontwerpen zijn dan ook voornamelijk van natuurlijke materialen en steunen graag de lokale gemeenschappen. Kortom, design & kwaliteit met een feel-good ondertoon!


Rotan

Rotan is een 100% natuurlijk materiaal. Het groeit in Zuidoost-Azië in een tropisch klimaat als klimplant. Er zijn diverse soorten, sommige slechts millimeters dik terwijl andere soorten tot wel 10cm breedte en 200 meter in lengte kunnen worden. Een ideaal materiaal voor vlechtwerk in bijvoorbeeld manden. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze in dorpjes in Midden- en Oost-Java. Ieder dorpje heeft zijn eigen stijl en hierdoor varieert het eindproduct en heeft u altijd een uniek item!

Hout/Houtsnijwerk

Hout is een belangrijke onderdeel in veel woondecoratie en past naadloos in vrijwel alle woonstijlen. Van licht tot donker en van kunstig bewerkt tot juist de nerven van ruw hout: hout zorgt altijd voor sfeer! Dit duurzame materiaal wordt vooral bewerkt in de dorpjes rond Ubud op het eiland Bali. Van teakhouten servies tot traditioneel versierde ontwerpen. Een variant is bamboe, dat net als rotan veel gebruikt wordt in manden en tassen. 

Textiel

In onze collectie vindt u onder het kopje Hotel-Living de mooiste designs en ook hier draait voornamelijk om natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, zeegras en bananenboombladeren. Hiervan weeft men in Indonesië bijzondere spreien, throws & plaids, kussenhoezen, matten & vloerkleden. Hoogwaardige patronen, met aandacht gemaakt, zorgen voor de juiste sfeer in iedere woonstijl, van bijzondere kussens voor op de bank tot prachtige spreien voor een hotelgevoel in uw slaapkamer!

Steen & Keramiek

Stenen en Keramieke items in uw woonkamer zijn altijd een goed idee! In onze Nusa Originals collectie vindt u diverse ontwerpen. De bijzondere moderne & strakke vazen passen perfect in een modern, scandinavian of Japandi interieur. De meer traditionele beeldhouwwerken zijn een eyecatcher in een klassiek of Boho stijl. Alle producten worden op ambachtelijke wijze met de handgemaakt. 

X
To top